Voor ondernemers schrijven wij het marketingplan uit

Een marketingplan is de combinatie van een uitgeschreven businessmodel en communicatiestrategie. Het eerste is een draaiboek voor de strategie en de tactieken waarmee je jouw bedrijf in de markt zet, terwijl het tweede deel van het marketingplan bepaalt welke communicatiekanalen je inzet, op welk moment en in welke combinatie. Anders gesteld: het marketingplan brengt de strategie in kaart waarmee je jouw doelstellingen gaat bereiken. Denk hierbij aan méér leads, meer omzet, meer winkelbezoek, een andere positionering of een rendabeler marketingbeleid.

Elke ondernemer moet zijn marketingideeën structureren in een plan dat praktisch en bruikbaar is. Een doe-marketingplan dus. Dan pas is het marketingplan een draaiboek naar succes.

Doe beroep op een extern marketingadviseur voor het schrijven van jouw marketingplan. Je gebruikt dan de ervaring van een marketingexpert, terwijl je zelf het stuur in handen houdt.

Voordelen van een marketingplan

Een marketingplan schrijven is een zware bevalling. Je wordt gedwongen om gedachten te ordenen en prioriteiten te stellen. Maar mét een bonus van formaat! Want je zult gegarandeerd nieuwe verbanden leggen, onontgonnen terreinen ontdekken en ...

  • je onderscheidt ‘nice to have’- van ‘need to have’-activiteiten
  • je reserveert uw investeringen voor gecoördineerde acties en wapent zichzelf tegen al te impulsieve beslissingen
  • je bepaalt de haalbaarheid van een project en overtuigt medevennoten of kredietverstrekkers
  • je brengt medewerkers op één lijn met één toekomstvisie
  • je ontdekt nieuwe mogelijkheden en markten
  • je hebt het gedroomde instrument in handen om strategische leveranciers - zoals een copywriter of reclamebureau - te briefen

Maak een vrijblijvende afspraak voor een verkennend gesprek. Daarin polsen wij naar jouw concrete noden en behoeften, tonen je hoe een praktisch marketingplan er uit ziet en geven je daarna een voorstel op maat. 

Wilt u een vrijblijvend gesprek?

Laat het ons weten via onderstaand formulier. Wij contacteren u eerstdaags.

Velden met een * zijn verplicht in te vullen

Desmyttere Marketingadvies

Sint-Martens-Latem

Tel. 09 279 18 82