Klanten

Onze klanten zijn ondernemers of marketingverantwoordelijken in Vlaamse kmo's. Herkent u zich in één van de onderstaande situaties? Dan staan wij voor u klaar.

  • U lanceert een nieuw bedrijf, project, product of dienst en wilt dit van bij het begin marktgericht aanpakken.
  • U bent een groeibedrijf dat haar marketingbeleid professioneler wil uitbouwen om meer te halen uit bestaande of nieuwe markten.
  • Uw businessmodel of bedrijf is aan een grondige herpositionering toe, en vereist een nieuwe marketingstrategie.

Klanten komen vooral bij ons aankloppen omdat ze méér leads, méér omzet, méér klanten en méér marge willen hebben. Maar ook omdat ze professioneler en consistenter willen communiceren, in plaats van een ad hoc marketingbeleid te voeren. Ze willen vaak ook risico uitsluiten (vooral voor start-ups) door bij het prille begin professioneel naar de markt te gaan. Soms worstelen klanten met hun imago en/of positionering, en zoeken ze een externe adviespartij met ervaring bij het herpositioneren van bedrijven. En heel vaak zoeken ze een extern klankbord en een objectieve partij die ‘onbesmet’ is en met het nodige helicopterzicht nieuwe inzichten en advies kan leveren.

Hieronder vindt u een overzicht van gerealiseerde projecten, de recentste eerst. Doorloop even de lijst om een idee van onze klantenportefeuille te krijgen, of zoek via de rechter navigatiekolom gericht volgens type bedrijf.

Immo Van Middelem (Ternat)

Immo Van Middelem wil haar marketingstrategie opnieuw op scherp stellen, dit op basis van de learnings uit het afgelopen jaar. Het DNA van het bedrijf was - na de overname door de nieuwe zaakvoerders - onvoldoende doorgezet en het ontbreekt het bedrijf aan een duidelijk onderscheidend vermogen. Beide zaakvoerders kregen, in de vorm van een praktisch en professioneel uitgeschreven marketingplan, een draaiboek of  werkboek voor de manier waarop ze met bestaande en nieuwe klanten moet communiceren. Van het verhaal en het aanbod over de positionering tot en met de communicatietechnieken: alles werd gedetailleerd beschreven. Met het marketingplan als basis zullen ze hun marketingacties voortaan consistent, planmatig en professioneel aanpakken zodat ze het hoogste marketingrendement behalen.

Valcke Prefab Beton (Vlamertinge)

Johanna D’haene is de nieuwe marketingverantwoordelijke bij Valcke Prefab Beton. Zij bouwt verder op het marketingbeleid dat Charles Valcke de voorbije jaren heeft uitgezet. Om het marketingbeleid van Valcke Prefab Beton verder te professionaliseren wil Johanna graag gecoacht worden door een ervaren marketeer.
Ons marketingbureau reikt haar - in de persoon van zaakvoerder Peter Desmyttere - graag de hand. Hij zal haar coachen op weg naar een uitgeschreven marketingplan dat als draaiboek voor het marketingbeleid zal dienen. Daarna zal hij als coach en klankbord fungeren bij het implementeren van het marketingbeleid in de praktijk. Dat doe hij via veertiendaagse marketingmeetings waarin samen de lopende projecten besproken, geanalyseerd en opgezet worden. In de periode tussen de meetings denkt hij mee, fungeert als klankbord en werkt actief mee aan de implementatie van het marketingplan.

Quares

Quares wil een strategische oefening opzetten waarbij het verhaal van Quares wordt herbekeken, maar nu vanuit het oogpunt van de klant (outside-in). Finaal moeten we komen tot één overzicht (werkschema) die alle dienst/markt-combinaties overzichtelijk in kaart brengt. Dit zal dan worden verfijnd naar persona’s (haarscherpe afgelijnde marktsegmenten) die we linken aan specifieke behoeftes. Dit schema wordt de basis voor een scherper verhaal en voor het nieuwe communicatieplan, dat het draaiboek zal worden voor de marketingcommunicatie. 

Ugly (Berchem)

Het merk Ugly heeft de afgelopen jaren een positief traject afgelegd en biedt bijzondere groeikansen voor het management. Er zijn hierbinnen echter heel wat strategische vragen te beantwoorden. In eerste fase hebben we rond de verschillende vragen een 2-delige workshop georganiseerd met het management, medewerkers en strategische stakeholders uit hun netwerk. Samen hebben we het strategisch draagvlak voor de toekomst in kaart gebracht. In tweede fase werd een 12-maanden stappenplan opgezet die als draaiboek fungeert voor de implementatie van de strategische keuzes die we hebben gemaakt.

Daphne Fashion (Zandhoven)

Daphne Fashion is een modezaak geleid door Ilse Van Der Schraelen. Zij zoekt een lange-termijn strategie die haar toelaat om het modebedrijfje nog een tien- à vijftiental jaar rendabel te voeren. Daarom wil ze op korte termijn met een extern marketingadviseur alle componenten van haar commerciële bedrijfsvoering samen kritisch auditen teneinde te komen tot een toekomstgericht marketingplan. Ilse kreeg, in de vorm van een praktisch en professioneel uitgeschreven marketingplan, een draaiboek of werkboek voor de manier waarop ze met bestaande en nieuwe klanten moet communiceren. 

Argo Reclame (Lokeren)

Argo Reclame heeft - binnen het kader van een herpositionering - een strategische oefening besteld om het idee voor de herpositionering te vertalen naar een concreet marketingplan. We tekenden samen het businessmodel voor het 'nieuwe' Argo uit, dat volledig werd geschreven rond 'meer resultaat uit recame-investeringen'. Het businessmodel is vervolgens vertaald naar een communicatieplan dat de stapsgewijze communicatie-aanpak beschreef.

Body2Win (Hasselt)

Body2Win is een gezondheidsconcept dat via rechtstreekse verkoop en via coaches op de marketi wordt gezet.Het management wou - na een startup periode- het businessmodel optimaliseren en anderzijds het marketingbeleid marktgerichter maken. Body2Win kreeg, in de vorm van een praktisch en professioneel uitgeschreven marketingplan, een draaiboek of werkboek voor de manier waarop ze met bestaande en nieuwe klanten en stakeholders moet communiceren. 

First Software (Mortsel)

First Software maakt het financiële professionals (boekhouders & CFO’s) mogelijk om in lijn te zijn met de wetgeving op vlak van rapportering. Het product heeft een solide gebruikersbasis in België maar drijft té veel op persoonlijke verkoop. Slimme marketing moet het product steviger positioneren binnen de doelgroep, moet voor meer inkomende leads zorgen en heeft een belangrijke rol te spelen binnen customer success. Met het marketingplan als basis zal First Software haar acties consistenter, planmatiger en professioneler aanpakken zodat ze het hoogste marketingrendement behaalt. Het marketingplan wordt tevens de basis voor een duurzame coaching op vlak van marketing en communicatie.

MOOV (Belsele)

MOOV is de nieuwe merknaam van podoloog Kim Segers. Na enkele jaren als zelfstandig podoloog te hebben gewerkt wou Kim zijn praktijk naar een hoger niveau tillen. We hebben eerst het businessmodel meer op maat van de markt en de marktbehoeften gezet, wat leidde tot de keuze voor een nieuwe merknaam. Daarna adviseerden we Kim en zijn partner hoe ze hun communicatiebeleid concreet konden verbeteren om meer leads en meer klanten uit de markt te halen.

Labo Dewitte (Lokeren)

Labo Dewitte wou met ons adviesbureau een nieuwe strategische marketingoefening doen die rond één concete vraag draaide: 'Hoe verbeteren we de manier waarop we met tandartsen en tandartsenpraktijken communiceren doorheen het jaar?'. Met andere woorden: het bedrijf wou haar CRM-beleid (Customer Relations Management) drastisch verbeteren teneinde de kwaliteit van de dienstverlening naar een hoger niveau te krikken. We schreven een marketingplan uit dat rond 6 concrete marketing- en CRM-projecten werd gebouwd.