Bekijk de video van het KMO Marketingcongres 2008

De video van het KMO Marketingcongres, dat plaatsvond op 10 oktober 2008 te Edegem (Antwerpen). Ze toont in 2 minuten de mooiste sfeerbeelden, sprekers aan het werk en getuigenissen van deelnemers.

Lees meer

Geschreven door Peter Desmyttere in Businessmodel.

Wat is de beste dag voor een persbericht?

Gemiddeld komen bij Belga, het Belgische nieuwsagentschap waar nationale redacties hun belangrijkste nieuws halen, zo’n 8.000 persberichten per dag binnen. Lokale redacties, of redacties van vakbladen zijn dan weer toegankelijker. Maar toch blijft het ook daar een uitdaging om via een persbericht gratis aandacht te krijgen voor uw project.

Lees meer

Geschreven door Peter Desmyttere in Businessmodel, PR & networking.

Bedrijven moeten leren dat groeien geen strategie is

Bovenstaande uitspraak komt van prof. Johan Lambrecht, directeur van het Studiecentrum voor Ondernemerschap. Het was de kop van een paginagroot artikel in De Standaard van 2 december 2008. Prof. Lambrecht slaat wel vaker spijkers met koppen. Hij koppelt daarbij op een unieke manier klassiek academisch onderzoek aan no-nonsense uitspraken en harde analyses.

Lees meer

Geschreven door Peter Desmyttere in Businessmodel.

Vertel je verhaal in 4 minuten

Een interview geven voor de camera over je business is vaak een beetje sterven. Zeker als het onvoorbereid gebeurd. Het overkwam me onlangs na het geven van een workshop op het Mindz-congres in Utrecht.

Lees meer

Geschreven door Peter Desmyttere in Businessmodel.

Zo stimuleer je creatief denken op kantoor

Een van de moeilijkste momenten bij het schrijven van een marketingplan voor klanten vind ik het zoeken naar en definiëren van onderscheidende voordelen. Producten en diensten lijken steeds meer op elkaar, de technische of inhoudelijke aspecten groeien steeds vaker naar elkaar toe. Dus moeten ondernemers andere troeven uit de kast halen om zich van concurrenten te onderscheiden.

Lees meer

Geschreven door Peter Desmyttere in Businessmodel, Ondernemerschap.

Waarom heeft iedereen een website, maar meet niemand hem?

Omdat maar weinig ondernemers weten hoe ze webstatistieken moeten gebruiken of interpreteren, worden de mogelijkheden van een website vaak maar voor een fractie gebruikt. Waarbij het buikgevoel, intuïtie en traditie overheersen op de rationele kant van de zaak. Zodat het online marketingbudget zo goed als blind verstookt wordt.

Lees meer

Geschreven door Peter Desmyttere in Businessmodel, Internet.

Minister De Crem trekt ten oorlog tegen blogs

Minister van Defensie Pieter De Crem lanceerde eergisteren een hevig debat in de Kamer van Volksvertegenwoordigers.

Lees meer

Geschreven door Peter Desmyttere in Businessmodel, Internet.

Een snelcursus Linkedin in 2min29sec

Krijgt u regelmatig ‘uitnodigingen’ om tot iemands netwerk op Linkedin toe te treden, maar weet u niet wat u hier aan hebt? Hoort u de klok rond online netwerken steeds luider klinken, maar weet u niet hoe eraan te beginnen? 
Dan zal het volgende filmpje u vast en zeker op weg helpen.

Lees meer

Geschreven door Peter Desmyttere in Businessmodel, Internet, PR & networking.

Wat is het verschil tussen communicatie, marketing en reclame?

De termen communicatie, marketing en communicatie worden te pas en te onpas verkeerd gebruikt.
Zo stoor ik mij al jaren aan het feit dat reclame en marketing in hetzelfde vak gestopt worden. Of krijg ik maagpijn als ze reclamejongens ‘communicatiespecialisten’ noemen.

Lees meer

Geschreven door Peter Desmyttere in Businessmodel, Reclame.