Nieuw boek ’22 marketingtips voor starters’ nu te koop

Hoe wint u de aandacht van uw toekomstige klanten? Hoe verwerft u marktaandeel zonder een lange lijst referenties? Hoe verdient u geld met een nieuw product? En waarom is het altijd druk bij sommige starters, terwijl andere zonder opdrachten blijven?

Lees meer

Geschreven door Peter Desmyttere in Ondernemerschap.

Boekbespreking ‘Het Conversity Model. Winst maken met social media’

Social media is hot. Het regent lezingen, seminars, congressen, blogs én boeken over dit onderwerp. Terecht, want de vragen zijn talrijk terwijl de ervaring beperkt en de succesverhalen schaars zijn. Omdat de particulier de sociale netwerken in de armen gesloten heeft, lonken veel marketeers en ondernemers naar deze nieuwe media als een manier om met klanten en prospecten te communiceren.

Lees meer

Geschreven door Peter Desmyttere in Boekbespreking.

Adverteren op Youtube België kan vanaf nu

Sinds kort kan er reclameruimte geboekt worden op Youtube.be, de Belgische versie van de video-site Youtube. De eerste lokale reclamecampagnes verschijnen in januari op de site. Google, de eigenaar van Youtube, biedt adverteerders vier vormen van reclameruimte aan: een volledige homepage van Youtube.be, op basis van zoekwoorden, een pre-roll voor video en een Brand Channel of eigen videokanaal.

Lees meer

Geschreven door Peter Desmyttere in Reclame.

Lees gratis 2 hoofdstukken uit mijn nieuwe boek: "22 marketingtips voor starters"

Op 15 december is mijn nieuwe boek te koop. Het staat bol van tips voor iedereen die ondernemer wil worden, of die een nieuw product wil lanceren. Benieuwd naar de inhoud? Lees dan nu al 2 hoofdstukken uit het boek. Helemaal gratis.

Lees meer

Geschreven door Peter Desmyttere in Businessmodel.

Robert Mugabe, Moammar Kadhafi en Sadam Hussein in één reclamespotje

De Zimbabwaanse president Robert Mugabe speelt de hoofdrol in een opmerkelijk reclamespotje voor de restaurantketen Nando's. Nando's is een Zuid-Afrikaanse keten van kiprestaurants, met als specialiteit de Portugese/Mozambiquaanse kip peri-peri. Voor de feestdagen lanceert Nando's een Twitter-actie, waarbij consumenten een diner voor 6 personen kunnen winnen.

Lees meer

Geschreven door Peter Desmyttere in Reclame.

Iedereen auteur?

Nogal wat ondernemers en managers lopen rond met het plan om een boek te schrijven. Maar ze blijven daarin steken, omdat ze opzien tegen het commercialiseren van hun boek. Of omdat ze bij uitgeverijen geen kans krijgen. Want de traditionele uitgevers in Vlaanderen hanteren nog altijd een conservatief businessmodel. Ze mikken op de bekendheid van een programma of een persoonlijkheid om veel boeken te verkopen, maar doen dat enkel via de boekhandel en via hun websites. Ondertussen missen ze de trein van de "nieuwe" geconnecteerde wereld.

Lees meer

Geschreven door Peter Desmyttere in Internet.

Vacature interim marketing manager bij Desmyttere Marketingadvies

Met een gedetailleerd marketingplan in de hand, werk je de marketing- en communicatie-acties van jouw klanten nauwgezet uit. Je voert niet alleen uit, maar geeft ook gericht strategisch advies aan klanten. De interim marketing managers van Desmyttere Marketingadvies coachen hun communicatie in de juiste richting en waken er over dat ze hun marketingbeleid niet alleen opstarten, maar ook volhouden.

Lees meer

Geschreven door Peter Desmyttere in Medewerkers.

Britse reclamewaakhond verbiedt advertentie voor nieuw parfum

De Britse reclamewaakhond verbiedt een beeld voor Oh, Lola!, het nieuwste parfum van Marc Jacobs. Oh, Lola! is het kleine zusje van de succesvolle geur Lola. De 17-jarige actrice Dakota Fanning zou de grote roze parfumfles 'te suggestief' tussen haar benen vasthouden.

Lees meer

Geschreven door Peter Desmyttere in Reclame.

Linkedin lanceert 'Company Pages updates'

Hoewel Linkedin het sociale netwerk bij uitstek is voor zakelijke communicatie, blijft het een vrij passief medium bij bedrijven. We plaatsen met zijn allen wel ons profiel op Linkedin (ons online curriculum vitae), maar voor de rest doen we er niet zo veel mee. Hooguit wat mensen toevoegen die aan de digitale deur komen kloppen, zelf het netwerk wat uitbreiden of gericht op zoek gaan naar personen. Maar actief communiceren en ons bedrijf promoten? Vergeet het maar... Daar zou nu toch verandering in moeten komen, want Linkedin zet steeds hoger in op actieve bedrijfspromotie. Zo was het opzetten van een bedrijfspagina al langer mogelijk. (bekijk de pagina van Desmyttere Marketingadvies), en kunnen we bedrijfspagina's met zijn allen gaan volgen. Maar wat baat dat, als er geen communicatie of updates door datzelfde bedrijf worden gedaan?

Lees meer

Geschreven door Peter Desmyttere in Businessmodel.

Wapen u tegen gratis concurrenten

De gratis economie rukt op. Zo worden ondernemingen steeds vaker geconfronteerd met een concurrent die net hetzelfde product of dienst aanbiedt. Eén verschil: dat van hen is gratis, het uwe betalend. Hoe moet u nu reageren? Negeren, en hopen dat de gratis aanbieding verdwijnt? Of schaaft u aan uw businessmodel, en maakt u betalende producten ook gratis? Met dat laatste brengt u uw rentabiliteit in gevaar. Vaak is het beter om te aanvaarden dat gratis én betalend (voor een periode) perfect naast elkaar kunnen leven. Maar soms is een gebrek aan actie de doodsteek voor een product of dienst.

Lees meer

Geschreven door Peter Desmyttere in Businessmodel.