De marketing-eindejaarslijstjes

Welke artikels werden in 2012 het vaakst gelezen? Welke marketingtips werden het meest geopend? Maak uw eigen eindejaarslijstje.

Lees meer

Geschreven door Michiel Destoop in Internet.

Minder starters, en dan?

Minder starters hoeft niet te betekenen dat er minder succesvolle starters zijn. Belangrijkste tip voor vastbesloten startende ondernemers: bezint eer ge begint.

Lees meer

Geschreven door Michiel Destoop in Ondernemerschap.

Desmyttere Marketingadvies opent tweede kantoor in Herentals

Om dichter bij ondernemers uit de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg te komen, namen we recent de beslissing om een tweede kantoor te openen in Herentals in het businesscenter Frame21. Het businesscenter ligt middenin een economische topregio, en is uitstekend bereikbaar tijdens de spitsuren vanuit Antwerpen (35km), Hasselt (45km), Turnhout (28km) of Leuven (48km). En dat quasi filevrij!

Lees meer

Geschreven door Peter Desmyttere in Klantenbelevenis, Opleiding & events.

Vrouwen staan open voor verleiding

Vrouwen zijn voor veel bedrijven een aantrekkelijke doelgroep. Logisch ook, want in de meeste gezinnen is de vrouw des huizes diegene die de aankoopbeslissingen initieert, stuurt, motiveert of neemt. Tupperware of Victoria juwelen, die via homeparties hun producten aanprijzen en demonstreren, zijn maar twee voorbeelden van bedrijven die er in slagen om op een succesvolle manier vrouwen samen te brengen en te verleiden met hun producten.

Lees meer

Geschreven door Mieke Braem in Klantenbelevenis.

De Spiekpietjes, de nieuwe Sinterklaastraditie?

Het grootste kinderfeest in de Lage Landen, de verjaardag van Sinterklaas, is al zo oud als de straat. De traditie gaat zeker terug tot de 15de eeuw, toen men al de schoen zette en er later speelgoed en snoepgoed in vond. Het is dus niet zo dat de commercie er pas de laatste decennia een cadeautjesfeest van heeft gemaakt, zoals bij Kerstmis en recenter nog Halloween. Ondernemers pikken natuurlijk graag in op een eeuwenlange traditie en gelijk hebben ze.

Lees meer

Geschreven door Michiel Destoop in Boekbespreking.

Onmisbare Google tools voor marketeers

In de marketingopleiding “Slimmere marketing dankzij Google” van deze week werden heel wat gratis tools van Google besproken. Hier staan ze allemaal opgelijst, voor ieders gemak.

Lees meer

Geschreven door Michiel Destoop in Internet, Opleiding & events.

Ons opleidingenprogramma voor het voorjaar 2013 staat online

Desmyttere Marketingadvies organiseert opleidingen waaraan u als ondernemer of manager iets hebt. Concreet afgestemd op uw situatie, vraag of sector. Vanaf 2013 bieden wij u een nieuwe formule aan. U heeft de keuze uit 10 onderwerpen die elk een thema uit de marketing behandelen of 4 marketingopleidingen die toegespitst zijn op één bepaalde sector. Dit is ons programma voor het voorjaar 2013...

Lees meer

Geschreven door Mieke Braem in Opleiding & events.

Werken op maat van de klant zorgt voor meer engagement

Klanten en medewerkers worden steeds vaker actief uitgenodigd om mee te denken over oplossingen, verbeteringen en veranderingen aan producten of diensten. 
Het strategisch inzetten van klanteninput als basis voor het uitdenken van een nieuw product of verbetering van een bestaand product zorgt daarbij voor meer engagement van uw klanten.

Lees meer

Geschreven door Mieke Braem in Klantenbelevenis, Ondernemerschap.

Managementprofessoren pleiten voor eenvoud in marketing

Marketingstrategie is een kwestie van complexe theorieën... denkt iedereen. Maar uit onderzoek van Amerikaanse managementprofessoren blijkt nu dat eenvoudige regels het kloppend hart vormen van elke strategie. Bij Desmyttere Marketingadvies lopen eenvoudige regels als een rode draad door onze dienstverlening. Wij zijn er rotsvast van overtuigd dat complexe knopen alleen maar kunnen ontward worden via eenvoudige regels en modellen.

Lees meer

Geschreven door Peter Desmyttere in Businessmodel, Klantenbelevenis.

Exporteren van Nederland naar Belgiƫ: bezint eer ge begint

België lijkt voor Nederlandse bedrijven wel het ideale exportland. Lekker dichtbij, ze lijken op ons en 60% (6,6 miljoen Vlamingen) spreekt Nederlands. Toch valt de praktijk heel vaak tegen, en verliezen Nederlandse bedrijven veel geld en energie bij het benaderen van de Belgische markt. Het seminar 'Marketingtools voor ondernemen in België' van KVK op 8 november 2012 toont u hoe export naar België wél moet.

Lees meer

Geschreven door Peter Desmyttere in Ondernemerschap.