2015: top of flop?

Drie jaar geleden deden we het ook al eens: een eindejaarslijstje opstellen van de meest gelezen artikels op deze blog. Tijd voor de editie 2015.

Lees meer

Geschreven door Michiel Destoop in Internet, PR & networking.

Kmo’s krijgen steun voor digitale investeringen

De website van Trends had deze week groot nieuws voor ondernemers die investeren in digitale technologie.

Lees meer

Geschreven door Peter Desmyttere in Ondernemerschap.

Een faillissement staat meestal in de sterren geschreven

In een recent krantenartikel in het Nieuwsblad spreken de Belgische curatoren harde taal. De meest voorkomende oorzaak van een faillissement is volgens hen te wijten aan gebrekkig ondernemerschap. En dat uit zich al voor de opstart van de zaak.

Lees meer

Geschreven door Peter Desmyttere in Ondernemerschap.

Betere formulieren = meer leads of omzet

Hoe krijg je meer omzet of leads uit je website? Door meer bezoekers aan te trekken, of door het conversiepercentage op te krikken. Bij dat tweede speelt de optimalisatie van contactformulieren een rol.

Lees meer

Geschreven door Michiel Destoop in Internet.

Studenten Howest zetten marketing in West-Vlaanderen op de kaart

Zoals elk jaar krijgen laatstejaarsstudenten Bedrijfsmanagement aan Howest de opdracht een heus event rond marketing te organiseren. Deze keer beslisten de marketeers in spe de lat echter iets hoger te leggen.

Lees meer

Geschreven door Peter Desmyttere in Reclame.

Hoe effectief is direct mail voor consumenten?

De Post heeft samen met Belgian Direct Marketing Association een grootschalig onderzoek laten uitvoeren over de effectiviteit van direct mail. Hoe vaak wordt geadresseerd drukwerk bekeken, gedeeltelijk gelezen of volledig gelezen? Best wel veel, zo blijkt.

Lees meer

Geschreven door Michiel Destoop in Reclame.

Van mond-tot-mond-reclame naar mond-op-mond-reclame

De beste vorm van reclame is mond-tot-mond-reclame*, wordt al langer beweerd. En het is nog waar ook. Als een vriend, familielid of collega enthousiast is over een product, dan word je dat zelf ook gemakkelijker. Als een anonieme, ongekende marketingstem je een product aanprijst, heb je het vaak niet gehoord of kijk je nadrukkelijk de andere kant op.

Lees meer

Geschreven door Michiel Destoop in Klantenbelevenis.

Desmyttere Marketingadvies schenkt prijs aan jong talent

Op 24, 25 en 26 september 2015 werd een nieuwe lichting masters uit de faculteit Economie en Bedrijfskunde (UGent) gevierd tijdens de plechtige proclamaties in het Universitair Forum (Ufo) te Gent.

Lees meer

Geschreven door Peter Desmyttere in PR & networking.

Tesla zet eigen klanten in als verkoopkanaal

Eerder deze maand raakte bekend dat Tesla bereid is een nieuwe verkooptechniek toe te passen: de elektrische wagenbouwer is van plan om (tijdelijk) 1.000 dollar te geven aan een Tesla-eigenaar die een kennis overtuigt ook een Tesla te kopen.

Lees meer

Geschreven door Peter Desmyttere in Businessmodel.

Winkel van de toekomst

Vorige week kregen we een blik op de winkel van de toekomst. We hadden onszelf uitgenodigd voor een bezoek aan The Loop in Antwerpen, een initiatief van RetailDetail. In deze ruimte demonstreren fabrikanten van winkelcommunicatie de mogelijkheden.

Lees meer

Geschreven door Michiel Destoop in Klantenbelevenis, Retail.