Facebook innoveert aan een razend tempo

De ideefix dat Facebook een puur consumentenplatform is om leuke levenservaringen te delen met elkaar, mogen we stilaan overboord gooien. Integendeel: de afgelopen weken werden steeds nieuwe initiatieven kenbaar gemaakt die de leefwereld van ondernemers en hun klanten ingrijpend kan veranderen.

Lees meer

Geschreven door Peter Desmyttere in Internet.

CrossCast: nieuwe aanbieder voor marketingfreelancers

Crosscast wil als talent-pool de wereld van marketingcommunicatie professionaliseren, en heeft hiervoor een database van meer dan 1.500 ervaren freelance marketing- en communicatieprofessionals. Ze kunnen ingezet worden bij marketingbureaus of bedrijven met een marketingafdeling die op zoek zijn naar extra mankracht of knowhow op tijdelijke basis.

Lees meer

Geschreven door Peter Desmyttere in Ondernemerschap.

Nieuw: de presentatie pop-up

Presentaties op bedrijfsevents zijn zelden een belevenis. Het topmanagement voelt zich uitverkoren om voor het voetvolk een inspirerende en dynamische presentatie te geven over de stand van zaken of over de uitdagingen waar het bedrijf voor staat.

Lees meer

Geschreven door Peter Desmyttere in PR & networking.

Google Duo: Innovatief of te laat?

Onlangs stuurde Google hun nieuwe app de wereld in: Duo. Het concept: één-op-één videochatten, dus niet zoals de al bestaande Hangout van Google, maar zoals Skype en FaceTime. “Zucht… nóg een videomessenger”, hoor ik jullie al denken.

Lees meer

Geschreven door Robbe Desmyttere in Internet.

Is prijsconcurrentie nog van deze tijd?

De Tijd kopte enkele weken geleden dat Fun, een Brugse speelgoedwinkelketen, in moeilijkheden zit. E-commerce en prijsconcurrentie speelt de keten parten, wat leidde tot vier verliesjaren en een recente ommezwaai van het management, als laatste poging het bedrijf weer op de rails te krijgen.

Lees meer

Geschreven door Robbe Desmyttere in Prijsstrategie.

Raad voor de Reclame wil native advertising aan banden leggen

Het gebruik van native advertising rukt op. Het is de digitale variant van de publireportage, die vroeger in elke krant of weekblad te vinden was.

Lees meer

Geschreven door Peter Desmyttere in PR & networking, Reclame.

Probably … de beste slogan van het EK

Terwijl het merendeel van de 2,2 miljoen Vlaamse kijkers (en ook nog eens 3,1 miljoen Nederlanders!) het waarschijnlijk niet opgemerkt zal hebben tijdens de wedstrijd België-Italië op 13/6, viel mijn oog als marketeer wel op de slimme aanpak van Carlsberg als een van de hoofdsponsors van Euro 2016.

Lees meer

Geschreven door Michiel Destoop in Reclame.

De beste verkopers zijn … vrouwen

Het Nieuwsblad pakte dit weekend uit met een opvallende kop: “Vrouwen zijn betere verkopers dan mannen”.

Lees meer

Geschreven door Peter Desmyttere in Ondernemerschap.

Afbeeldingen op maat voor social media

De mannen en vrouwen van Sprout Social hebben een nieuwe tool gemaakt: Landscape. Hiermee kan je gemakkelijk afbeeldingen op het juiste formaat aanmaken voor publicatie op sociale media.

Lees meer

Geschreven door Michiel Destoop in Internet.

Originele wedstrijd voor een webshop met interieurspullen

Weet je waar menig interieurliefhebber zich vorige week enkele avonden op rij mee bezig heeft gehouden? Met de wedstrijd van de webshop van interieurtijdschrift VTWonen. Er viel immers € 10.000 te winnen, te besteden in de webshop met interieurspullen.

Lees meer

Geschreven door Michiel Destoop in Internet, Klantenbelevenis.