Exporteren van Nederland naar België: bezint eer ge begint

15-10-2012

België lijkt voor Nederlandse bedrijven wel het ideale exportland. Lekker dichtbij, ze lijken op ons en 60% (6,6 miljoen Vlamingen) spreekt Nederlands. Toch valt de praktijk heel vaak tegen, en verliezen Nederlandse bedrijven veel geld en energie bij het benaderen van de Belgische markt. Het seminar 'Marketingtools voor ondernemen in België' van KVK op 8 november 2012 toont u hoe export naar België wél moet. In 3 uur tijd geeft Peter Desmyttere, een Belgische ondernemer en marketingadviseur, concrete tips en adviezen om uw product, dienst of bedrijf succesvol vanuit Nederland naar de Belgische markt te exporteren. Hij blijft niet hangen bij theoretische zaken, maar focust 100% op de praktijk. Op basis van de culturele verschillen tussen Belgen en Nederlanders geeft Peter u een praktische leidraad en een stap-voor-stap benadering van de Belgische markt. Succes gegarandeerd!

Aan de hand van praktijkvoorbeelden en hyperconcrete tips leert u:

  • waarom een onderscheidend aanbod voor de Belgische markt noodzakelijk is
  • hoe Belgen (online) winkelen en omgaan met distributiekanalen
  • voor welke waarden Belgen zeer gevoelig zijn en hoe u hun hart verovert
  • hoe media, federaties, ondernemersnetwerken of andere indirecte doelgroepen kunnen helpen bij acquisitie en netwerken
  • hoe de Belg moet benaderd worden via Google, website, e-mail marketing en sociale media
  • hoe u in België succesvol kunt zakendoen op events
  • hoe de Belg omgaat met reclamevormen als advertenties, direct mail, beurzen, instore & outdoor marketing (zoals guerillamarketing)


Voor wie?
Ondernemers, bedrijfsleiders, marketing managers en (kandidaat-)starters die willen weten hoe ze de Belgische markt (B2B of B2C) succesvol kunnen benaderen.

Hoe inschrijven?
Via de website van de Kamer van Koophandel: http://www.kvk.nl/bijeenkomsten/marketing-tools-voor-ondernemen-in-belgie/

Over de spreker
Peter Desmyttere is zaakvoerder van Desmyttere Marketingadvies. Hij is een expert op vlak van marketingstrategie en marketingplanning voor het MKB in België. Peter en zijn team begeleiden tevens Nederlandse ondernemingen die projecten succesvol willen lanceren op de Belgische markt. De spreker is auteur van 3 boeken over marketing voor ondernemers, en een veelgevraagd spreker in België en Nederland.

Geschreven door Peter Desmyttere in Ondernemerschap.