The Mercedes House Brussels neemt een topchef in huis

29-05-2012

The Mercedes House op de Grote Zavel in Brussel is een ontmoetingsplaats waar iedereen de wereld van Mercedes-Benz kan ervaren en ontdekken op een verrassende manier. Het Y-vormige pand is ontworpen door Jo Crepain, een van Vlaanderens meest gerenommeerde architecten. Vanzelfsprekend vormen de auto's het middelpunt van de aandacht, maar dat wordt gecombineerd met andere belevenisaspecten. Zo zijn er permanent exclusieve tentoonstellingen, concerten en evenementen. U kunt er terecht voor meetings, events, seminaries, persconferenties of bedrijfsfeesten. En er is een brasserie temidden de showroom.

Maar die laatste blijft qua belevenis onder de verwachtingen. Het is niet bepaald een plek om vrolijk van te worden. Kasten met accessoires belemmeren het zicht op de wagens, de piano staat in een donker hoekje en je zit aan saaie tafeltjes met uitzicht op de achterkant van een Mercedes. Verre van een totaalbeleving dus. Daarom haalde Mercedes topchef Bart De Pooter van sterrenrestaurant Pastorale (Reet) in huis. Die creëerde in zijn eigen restaurant al een totaalbeleving door een samenwerking met kunstenaar Arne Quinze (lees ook een vorig artikel). En in 2011 was hij de drijvende kracht achter The Cube, een spectaculair maar tijdelijk restaurant hoog op de Triomfboog van het Jubelpark in Brussel. De samenwerking tussen Mercedes en De Pooter moet leiden tot een nieuwe luxe-brasserie, die de naam WY meekrijgt (verwijzend naar de Y-vorm van het gebouw).

Er komt een complete make-over van het brasserieconcept. Dit zijn enkele elementen waarmee men van de brasserie een totaalbeleving zal maken:

  • er zijn nieuwe tafels en kuipstoelen ontworpen die zo van de Mercedes-ontwerpers zouden kunnen komen
  • de dominante kleuren zijn chroom, zwart, wit en oranje, een referentie naar de huiskleuren van Mercedes
  • er wordt gewerkt met lichtsculpturen die dezelfde kleurschakeringen bezorgen
  • er komt een open keuken met drie chromen kookeilanden
  • boven de keuken komen camera’s, en die kookbeelden worden live getoond op een wand achter de koks (zo kunnen de gasten meemaken hoe een gerecht op het moment zelf wordt klaargemaakt)
  • de livebeelden worden tevens geprojecteerd op de buitengevel (hiermee wil men voorbijgangers een visuele stimulans geven)
  • de kelners zijn gekleed in een outfit die geïnspireerd is door het F1-raceteam van Mercedes GP

Een menu is er nog niet. Maar die zal ‘inventief met groenten’ zijn. Hiervoor trok De Pooter een andere topchef (Wouter van der Vieren) aan. Omdat die in een open keuken staat, zal er ook aandacht besteed worden aan interactie met de gasten.

WY gaat open op 1 september 2012.

Bron: Sabato

Geschreven door Peter Desmyttere in Businessmodel, Klantenbelevenis.