Ondernemers oorzaak én oplossing voor burn-out bij werknemers?

28-06-2017

Deze week verscheen in De Tijd een pakkende column van ondernemer Wim Van Rompuy, zaakvoerder van het contentbureau Schrijf.be.

Je kunt op vandaag geen krant of magazine meer openslaan of het thema stress en burn-out komt aan bod. Werknemers, journalisten, gezondheidsguru's of beleidsmakers: ze wijzen steevast in de richting van de doorgedraaide bedrijfscultuur als oorzaak voor stress en burn-out. Waarmee ze meteen stellen dat de werkgever meteen ook maar voor de oplossing moet zorgen. Dus worden in sneltreinvaart ping-pong tafels aangesleurd, arbeidsflexibiliteit wordt opgerokken of die veelbesproken teambuilding komt er meteen. Maar zijn wij - als ondernemers - nu helemaal verantwoordelijk voor oorzaak en gevolg?

Neen. En niemand heeft het ooit beter verwoord dan Wim. Hij stelt in zijn opiniestuk dat iedereen zijn verantwoordelijkheid moet nemen, wat hij 'een collectieve responsabilisering van alle betrokken partijen' noemt. Daarbij volgt een duidelijke beschrijving van alle betrokken partijen.

Wim schetst in zijn artikel drie, intens verweven, burn-outrisicofactoren: werk, privésituatie en persoonlijkheid. Op de laatste twee hebben we als werkgever geen vat. We kunnen nu eenmaal moeilijk ingrijpen in de persoonlijkheid en de privésituatie van onze medewerkers. 

De uitvoerige media-aandacht voor burn-out, inclusief de eenzijdige culpabilisering van de werkgever, zal volgens Wim op termijn een averechts effect hebben. Want als wij als enige ‘schuld’ dragen, zullen werknemers zich ontlasten van het nemen van hun deelverantwoordelijkheid in hun privéleven. En zullen werkgevers twee keer nadenken bij de aanwerving van wie zich uit een burn-out worstelde.

Lees zeker de column van Wim die eerder verscheen in De Tijd.

Bij grote bedrijven nemen het aantal werknemersvoordelen om stress en burn-out te bannen toe. En dat juich ik toe, zeker omdat steeds meer aandacht gaat naar het bestrijden van negatieve persoonlijkheidstrekken en het beter kunnen omgaan met privé-problemen. Bekijk zeker even de website van onze klant 361°, dat burn-out wil voorkomen door de mentale weerbaarheid van medewerkers te verhogen. Dé uitdaging voor bedrijven wordt volgens hen een balans te scheppen tussen mens, organisatie en economische realiteit, tussen werk en privéleven. 

Als het regent bij grote bedrijven, druppelt het in KMO's. Dergelijke programma's zullen op termijn dus zeker hun weg vinden naar de wereld van de kleine en middelgrote bedrijven. En zijn we als werkgever meteen - naast een deel van de oorzaak - ook een deel van de oplossing.

Geschreven door Peter Desmyttere in Ondernemerschap.